Kansainvälinen mangakilpailu

Japanin ulkoministeriö on julistanut 13. kansainvälisen mangakilpailun avatuksi. Kilpailuaika on 8.4.-12.6.201.

Japanin kansainvälinen manga-kilpailu perustettiin 2007 silloisen ulkoministeri Taro Ason aloitteesta. Kilpailun tavoitteena on palkita ja tehdä tunnetuksi manga-taiteilijoita, jotka edesauttavat manga-kulttuurin leviämistä ja mangan avulla tapahtuvaa kulttuurien kohtaamista.
Paras teos palkitaan kulta-palkinnolla ja kolmelle erinomaiselle työlle myönnetään hopea-palkinto. Japan Foundation kutsuu voittajat Japaniin palkintoseremoniaan, minkä lisäksi he pääsevät tapaamaan kustantajia ja vaihtamaan mielipiteitä japanilaisten manga-taiteilijoiden kanssa sekä vierailemaan paikallisissa kaupungeissa.

Teokset pitää toimittaa Japanin Suomen-suurlähetystöön tai suoraan palkintokomitealle osoitteeseen
MBE 193 The Thirteenth International MANGA Award Executive Committee, Shinjuku Oak Tower 2F, 6-8-1 Nishi-shinjuku, Shinjuku-ku, Tokyo, JAPAN, Postcode: 163-6002

Lisätietoa: https://www.fi.emb-japan.go.jp/itpr_fi/c_000169.html