Tapahtumat

Japanitalossa voidaan järjestää 10 -20 hengen tapahtumia kuten konsertteja, luentotilaisuuksia tai kursseja, sekä luovan toiminnan työpajoja. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä, mikäli Sinulla on jokin idea, jonka voisi toteuttaa pienelle henkilömäärälle. Seuraa Japanitalon Facebook -sivua ja Instagramia.

Kotomusiikkia ja tarinoita perjantaina 18.9.2020 klo 18.

Muusikko, säveltäjä Minni Ilmonen soittaa konsertin Japanitalossa Taiteiden yönä. Konsertissa kuullaan hänen omia sävellyksiään kotolle ja laululle ja tarinoita siitä, mihin ja miksi sävellykset ovat syntyneet. Sanoitukset ovat kaunista japanilaista haiku-runoutta eri kielille käännettynä. Ilmonen on säveltänyt musiikkia elokuva-, radio-, televisio-, tanssi-, teatteri- ja konserttiproduktioihin. Hänen viimeisin sävellystyönsä oli Forssan Mykkäelokuvafestivaalin pääelokuva Keisatsukan (Police Officer) syyskuussa 2020. Konsertissa kuullaan myös siitä musiikkia. Ilmonen on kehittänyt kotolle uusia soittotekniikoita, mm. kahden koton yhtäaikaista soittoa kuullaan Japani-talossa.

Koto on perinteinen japanilainen soitin, joka kuvastaa legendan mukaan hiipivää lohikäärmettä. Koto on noin 180 cm pitkä soitin, jota soitetaan sormiplektroilla, perinteinen istumisasento on polvillaan lattialla. Japani-talossa kuullaan Ilmosen soittamana 13-kielistä kotoa.

Kuva: Studio Street


Menneet tapahtumat

Näyttely: 5.5. -15.8.2019 ”Japanista lasten silmin” . japanilaislasten teoksia Hyvinkään lasten ja nuorten taidekeskuksen kokoelmasta Lue lisää: Näyttelyt

La 6.7. klo 14 alkaen  Runon ja suven päivä, ohjelmassa runonlausuntaa,
      , pieni runotyöpaja, luento japanilaisesta runoudesta, keskustelua

Su 7.7. Tanabata – japanilainen vuotuisjuhla. Lasten päivä. Satuja, askartelua,
       paperiteatteria, Lapset ilmaiseksi.

La 20.7. Pop-up ravintolapäivä – teemana SOBA.
        Ennakkovaraukset: 044 579 0483

To 1.8. klo 16 alkaen      Iwasaki muistoissani – Japanin kävijöiden tapaaminen
         rentoa rupattelua Japaniyhteyksiä muistellen, Retkiruokaa.

La 17.8. Pop up ravintolapäivä – teemana UDON.
        Ennakkovaraukset: 044 579 0483         

Japanitalo avoinna kesäkauden ulkopuolella sopimuksen mukaan.
Lisätietoa www.japanitalo.fi