Koto-musiikkia ja tarinoita Japanitalossa

perjantaina 18.9.2020 klo 18 Vapaa pääsy!

Kuvassa Minni Ilmonen koton, viulun ja jouhikon kanssa Kuva: Studio Street

Muusikko, säveltäjä Minni Ilmonen soittaa konsertin Japani-talossa perjantaina 18.9.Taiteiden yönä. Konsertissa kuullaan hänen omia sävellyksiään kotolle ja laululle ja tarinoita siitä, mihin ja miksi sävellykset ovat syntyneet. Sanoitukset ovat kaunista japanilaista haiku-runoutta eri kielille käännettynä. Ilmonen on säveltänyt musiikkia elokuva-, radio-, televisio-, tanssi-, teatteri- ja konserttiproduktioihin. Hänen viimeisin sävellystyönsä oli Forssan Mykkäelokuvafestivaalin pääelokuva Keisatsukan (Police Officer) syyskuussa 2020. Konsertissa kuullaan myös siitä musiikkia. Ilmonen on kehittänyt kotolle uusia soittotekniikoita, mm. kahden koton yhtäaikaista soittoa kuullaan Japani-talossa.

Koto on perinteinen japanilainen soitin, joka kuvastaa legendan mukaan hiipivää lohikäärmettä. Koto on noin 180 cm pitkä soitin, jota soitetaan sormiplektroilla, perinteinen istumisasento on polvillaan lattialla. Japani-talossa kuullaan Ilmosen soittamana 13-kielistä kotoa.

Tiloissa noudatetaan turvavälejä. Maskin käyttäjille ilmainen kahvi.