Japanilaista kulttuuria verkossa huhtikuussa

Huhtikuussa on useita tapahtumia verkossa, joissa voit kurkistaa japanilaiseen kulttuuriin.

Sunnuntaina 11.4 klo 16-17.30 Tokion yliopistossa tutkijana toimiva FT Lasse Lehtonen kertoo, miltä maailman jännittävin kaupunki Tokio näyttää musiikinrakastajan silmin.
Tilaisuus järjestetään Zoom-videoyhteyden välityksellä. Osallistujat saavat osallistumislinkin ja ohjeet sähköpostiinsa ennen tilaisuuden alkua. Lisätietoa ja lippu (18 €) Tabi Unelmamatkat—Tabin Nojatuolimatkat esittää: Musiikinrakastajan Tokio

Kappa, jokilapsi -dokumenttielokuva nähtävillä Cultureels-elokuvafestivaalilla

Suomen kansanperinteestä tutun Näkin japanilaiseen vastineeseen, Kappaan, pureutuva dokumenttielokuva ”Kappa, jokilapsi” saa ensi-iltansa 12.-18.huhtikuuta järjestettävällä Cultureels-elokuvafestivaalilla. Poikkeusoloista johtuen elokuvafestivaali järjestetään tänä vuonna vain verkossa.
Elokuvafestivaalin kotisivut: https://www.cultureels.com/
Dokumenttielokuvan esittely festivaalin kotisivuilla: https://www.cultureels.com/kappajokilapsi
Elokuva on katsottavissa koko festivaaliviikon ajan ja se esitetään yhdessä toisen dokumenttielokuvan (Lauluja Helsingistä) kanssa.

Helsinki Cine Aasia 2021 elokuvafestivaali 16. – 18.4. on myös tänä vuonna nettitapahtuma.
Ohjelman ja liput (45 €) löydät Helsinki Cine Aasia – Aasialaisen elokuvan festivaali täältä. Lipunmyynti on alkanut.

Japanilaisen kaunokirjallisuuden suomennoksista
JOY (Japanin kielen ja kulttuurin opettajien yhdistys) järjestää 17.4.2021 japanilaista kirjallisuutta käsittelevä luennon. JOY:n jäsen ja pitkäaikainen sihteeri Pirjo-Riitta Kuusikko luennoi japanilaisen kaunokirjallisuuden suomennoksista.
Aika: 17.4.2021 (la) klo 13-14:30
Esitelmän aihe: Suomennettu japanilainen kaunokirjallisuus kautta aikojen
Puhuja: Pirjo-Riitta Kuusikko
(aihetta käsittelevä blogi: https://uniensilta.com/)
Kieli: suomi
Luento on avoin kaikille, joten siitä voi vapaasti tiedottaa eteenpäin kiinnostuneille – esimerkiksi opiskelijoille, jotka eivät ole JOY:n jäseniä.
Luento järjestetään online-tapahtumana Zoomissa. Kiinnostuneita pyydetään ilmoittautumaan mukaan 15.4.2021 osoitteessa: https://forms.gle/YzNY8R9trwkgBbTTA