Teeviikko Japanitalossa 16-21.7.2021

Teeviikko on jälleen täällä. Teetaiteen opettaja kertoo teetaiteen historiasta ja johdattaa teeseremoniaan teeviikolla päivittäin Japanitalon aukioloaikoina. Viimeinen teeseremonia klo 16.00.

Japanilainen teetaide 茶道、chadō, cha no yu on japanilainen taidemuoto ja henkisen oppimisen polku, joka keskittyy vihreän teen valmistamiseen ja nauttimiseen.

Teetaiteen keskeisimmät ajatukset kiteytyvät teemestari Sen no Rikyūn (1522-1591) elämäntyöhön. Hänen kuolemansa jälkeen teetaiteen perintö jakautui kolmeen koulukuntaan Urasenke, Omotesenke ja Mushanokōjisenke.

Näistä suurin on Urasenke, jota myös suomalaiset opettajat harjoittavat. Taito siirtyy suoraan opettajalta oppilaalle, opiskelu on kurinalaista. Chadōn oppiminen ja ymmärtäminen käsitetään elämänmittaiseksi tieksi, joka parhaimmillaan vaikuttaa sen harjoittajan elämään sekä asenteisiin kokonaisvaltaisesti.

Teetilaisuus on kahden tai useamman ihmisen kohtaaminen, jossa korostuvat läheisyys, harmonia ja kunnioitus. Teetilaisuus etenee ennalta määrätyn muodon mukaisesti ja siinä noudatetaan tarkkaa teenvalmistustapaa.

Lue lisää Suomen Urasenke Tankokai Yhdistys ry.:n sivulta.

Teeseremoniaan voi osallistua ilman eri maksua (sisältyy pääsymaksuun), tai sitä voi seurata myös sivummalla niin halutessaan.

Teeopettaja Markku Peltola valmistaa teetä.

Kurssi

Mikäli haluat osallistua yhden päivän teekurssiin ja perehtyä hiukan syvemmin teetaiteeseen, siihen on mahdollisuus maanantaina 19.7. Kurssin hinta on 55 € (sisältää kevyen lounaan). Kurssille otetaan max 5 osallistujaa ja vaatii ilmoittautumisen 044-579 0483.